long_description | San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat de Castillo de Molina wijnen maakt. Het werd in 1865 door de broers Bonifacio en José Gregorio Correo Albano opgericht en was één van deerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het onderdeel van de VSPT Wijngroep (Viña San Pedro Tarapacá, die qua omvang de tweede is in wijnexport uit Chili. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curicó Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. In totaal bezit San Pedro 2700ha wijngaarden, die zich naast Curicó o.a. bevinden in Elqui, Casablanco, Maule en Cachapoal. In de Maule Valley liggen de wijngaarden voor de Carmenère, waar alleen de beste percelen worden gebruikt. Tegenwoordig staat de meeste Carmenère in Chili, de druif wordt daarom als Chileense specialiteit gezien. Van oorsprong komt hij uit het Bordeaux gebied, waar hij met Cabernet, Merlot en Petit Verdot stond aangeplant. Carmenère werd net als Petit Verdot gebruikt om te blenden. Deze Carmenère wordt ter verfijning met 10% Cabernet Sauvignon verrijkt. Na de handmatige oogst vindt er een koude inweking gedurende vijf dagen plaats, gevolgd door de vinificatie op gecontroleerde temperatuur tussen 25 en 27°C. De jonge wijn wordt vervolgens in Franse eiken vaten een jaar gerijpt, waarvan 20% in nieuwe vaten. Het resultaat is een paarsrode wijn met aroma's van pruimen, kruiden en tabak. De smaak is rond en vol met een goed evenwicht en een mooie afdronk.
Druivenras Carmenere, Cabernet Sauvignon
Serveersuggestie Heerlijk bij boeuf en daube (stoofgerecht van rund), wilde eend, Indische vleesgerechten.
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Smaak Carmenère wordt gezien als een Chileense specialiteit. In 1994 ontdekte een Franse professor in de oenologie dat wat de Chilenen aanzagen voor een kloon van Merlot in feite de Carmenère variëteit betrof. Er staan tegenwoordig meer dan 8800 ha mee aangeplant. Deze Carmenère heeft de karakteristieke diepe paarse kleur en aroma's van pruimen, kruiden en tabak. De smaak is rond en vol met een goed evenwicht en een mooie afdronk. De 10% Cabernet Sauvignon in de final blend geeft hem verfijning.
Wijntype Rood - Vol en krachtig |
omschrijving_smaak | Rood - Vol en krachtig. Fles 0,75 ltr. Carmenère wordt gezien als een Chileense specialiteit. In 1994 ontdekte een Franse professor in de oenologie dat wat de Chilenen aanzagen voor een kloon van Merlot in feite de Carmenère variëteit betrof. Er staan tegenwoordig meer dan 8800 ha mee aangeplant. Deze Carmenère heeft de karakteristieke diepe paarse kleur en aroma's van pruimen, kruiden en tabak. De smaak is rond en vol met een goed evenwicht en een mooie afdronk. De 10% Cabernet Sauvignon in de final blend geeft hem verfijning. |